Italiensk Chokladkaka Recept

30.01.2015 19:41

Italiensk Chokladkaka


Ugn 175 C

125 g. margarin

2,5 dl. socker

3 ägg

1 dl. kakao

1 1/2 dl. vetemjöl

1 tsk. vaniljsocker

1 tsk. bakpulver


Värm ugnen till 175 C.

Smält fettet i kastrull, blanda i sockret och

rör tills det löser sig.

Vispa ner äggen ett i taget.

Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

Sikta ner det i äggsmeten.

Blanda väl.

Häll smeten i en smord och bröad bakform,

gärna kransform. ( ca 1,5 liter )

Grädda i nedre delen av ugnen, 30 - 35 minuter.

Kakan skall fortfarande vara lite

krämig i mitten när den tas ut.

Stjälp upp kakan när den svalnat något.

( Till servering, pudra över lite florsocker )